KÖP ELLER LÅNA BOKEN

Boken släpps i maj 2021. När den kommer, beställ gärna boken direkt från Nätverkstans förlag.

 

OBS Digital live högläsning om 15 minuter ingår vid beställning av minst 5 böcker direkt från förlag.

 

Vill du hellre låna boken mot portokostnad? Ditt enda motkrav är att ställa upp på ett kort digitalt samtal. Låna boken här…

BOKA

Vi följer Författarförbundets och Konstnärernas Riksorganisations arvodesrekommendationer. Digital live högläsning om 15 minuter ingår vid beställning av minst 5 böcker direkt från förlag. Gör din intresseanmälan här (länk) eller kontakta oss här (länk).


STAFFAN LÄSER HÖGT, 15 MINUTER

Boken kan beskrivas som en blandning av en skröna och rapport och passar bra som hög-läsning. Staffan läser gärna högt ur boken i ett Zoom-rum som ett inslag på en lunch eller workshop. Hög-läsningen ingår kostnadsfritt om du beställer minst 5 böcker. Intresseanmälan här… (länk)
 

STAFFAN LÄSER HÖGT I VIRTUAL REALITY (VR), 15 MINUTER

Som ovan men vi möts i VR-rummet Mozilla Hubs.


STAFFAN LÄSER HÖGT MED EN KARAKTÄR FRÅN BOKEN, 15 MINUTER

Som ovan. På Zoom eller VR men med en inbjuden person från boken.


DAVID OCH STAFFAN LÄSER HÖGT, 30 – 60 MINUTER

Vi kommer gärna till din arbetsplats, konferens och ting. Vi läser utdrag ur boken, svarar på frågor och tänker tillsammans med er om ensamhet, konst och kommunal kulturpolitik. Intresseanmälan här… (länk)  

60 MIN OM KKO (KONST- OCH KULTURDRIVEN OMSTÄLLNING), 60 MINUTER

I Gullspångs kommun agerade många som om kommunen någonstans hade svaret på de stora frågorna: varför lever vi? Vad är ett god liv? Vad händer när vi dör? Nu står vi inför minst lika stora utmaningar att ta tillvara den kraft och mod i en rättvis ekologisk omställning. Om den krisen också är existentiell, vad blir då konst- och kulturpolitikens roll? Med avstamp från Gullspångsmodellen och konkreta exempel där konst- och kultur driver omställningen labbar vi tillsammans hur kulturaktörer kan på sig ledartröjan i den akuta omställningen.

EN KONSTNÄR? I EN KOMMUN. VARFÖR?, 60 MINUTER

60 minuter samtal och dialog om de kulturpolitiska utmaningarna och möjligheterna att anställa konstnärer i kommunutveckling. Med exempel från Gullspångsmodellen, Nacka och ???.

KULTURPOLITISKT STUDIEBESÖK, 60 MIN – HALVDAG

Kom förbi Gullspång och lär känna några av platserna och karaktärerna i boken. Staffan guidar dig till de mest spännanande platserna och samtal om landsbygdens och kulturpolitikens utmaningar och möjligheter.

KULTURPOLITISKT STRATEGILABB, ½-dag till heldag

Med utgångspunkt från din organisations nuläge faciliterar David och Staffan ett kulturpolitiskt strategilabb. Passar med fördel kommuner, regional och kulturorganiastioner med behov av konst- och kulturdriven omställning i sina ledningssystem. Intresseanmälan här… (länk)  

KULTURPOLITISK UTSTÄLLNING

I Gullspångsmodellen finns ett rikt utställningsmaterial. Dikter, foton, videon, kommunala styrdokument och mycket mer. Intresseanmälan här… (länk)

VARDAGSFESTIVAL, en kväll

I Gullspångsmodellen genomfördes åtta vardagsfestivaler. En Vardagsfestival består av tre delar:
  1. Du visar upp kultur från en eller flera kulturaktörer som du gillar eller är inspirerad av. Här kan t ex David och Staffan läsa högt ur boken.
  2. Du visar själv eller tillsammans med dina vänner eller kollegor upp lika mycket kultur.
  3. Den eller de inbjudna kulturaktörerna kommer hem till dig. Tillsammans ansvarar sedan för att bjuda in publiken.Intresseanmälan här… (länk)


KULTURPOLITISKT TRÄNINGSLÄGER

Gullspångsmodellen var bland annat ett kulturpolitiskt träningsläger inspirerat av Konst- och Kulturdriven Omställning (KKO). I ett ”KKO-läger” tar vi tillvara den kompetens som finns i kultur- och konstsektorn. Kompetens som allt fler efterfrågar: hur skapar vi ännu mer handlingskraft och ansvarstagande i det ekologiska och orättvisa nödläge som vi satt oss i. En kris som också är existentiell och där konst- och kultursektorn kan leda jakten på svaret: vad innebär det att vara människa i en tid av omställning? I ett kulturpolitiskt läger stöttar eller bygger David och Staffan organisationer med systematiken från internationella standarder om omställning som ISO 26000 och Agenda 2030 och engagemanget från KKO. Vid intresse av ett större läger är vi gärna med och ser på externa finansieringsmodeller.  Intresseanmälan här… (länk)